HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

BIZTONSÁGBAN SZAVAZHATNAK A CSÍKSZEREDAIAK


A járványügyi intézkedések betartásával és a megelőzésre nagy hangsúlyt fektetve a hétvégi parlamenti választásokra készül Csíkszereda. A körültekintő szervezés mellett állandó választási ügyelet is segíti a szavazókat, és a személyi igazolványok sürgős cseréjére is lehetőséget biztosítanak.

Korodi Attila polgármester sajtótájékoztatón közölte: Csíkszereda 34 141 szavazópolgára biztonságos körülmények között élhet a demokratikus jogával a december 6-i, vasárnapi parlamenti választások alkalmával. Mint rámutatott: a szeptember 27-i önkormányzati választásokkor a szavazókörzeteknek biztosított fertőtlenítőszerek elegendőnek bizonyultak, és ezúttal is rendelkezésre állnak majd kézfertőtlenítők, védőkesztyűk és -maszkok. A szavazókörzetek bejáratánál sátrakat is elhelyeznek eső, havazás esetére. A polgármesteri hivatal összesen 44 személlyel segíti a szervezési munkát.

A szavazás napján állandó ügyelet válaszol a szavazással kapcsolatos kérdésekre a 0726 242103-as telefonszámon, és a Lakosságnyilvántartó közszolgálat, valamint a városháza pénztára is nyitva tart azon ügyfelek számára, akik sürgősen személyi igazolványt igényelnek a szavazás miatt: szombaton 8.00 és 16.00 óra között, vasárnap 7.00 és 21.00 óra között fogadják az ügyfeleket.

Korodi Attila polgármester a szavazáson való részvételre buzdítja Csíkszereda lakóit.

 

2020. december 2.

[vissza]

Rendezvényajánló

JÚN BAROKK FORMÁK ÚJRAGONDOLVA
22
JÚN KERESZTÚTON – néptánc-színházi előadás a bukovinai székelyek kálváriájáról
21
JÚN SHAPOVALOV ÉS A CSÍKI KAMARAZENEKAR
20
JÚN LÁNYOK, ASSZONYOK NAGY IMRE MŰVÉSZETÉBEN – időszakos kiállítás
18
JÚN UNSCENE – Művészeti Egyetemek Fesztiválja
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA