HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

INGYENESEN JUTHATNAK HOZZÁ NYILATKOZATOKHOZ


Csíkszereda Polgármesteri Hivatala elkezdi az éjszakai kijárási tilalom idejére szerkesztett, saját felelősségre kitöltendő nyilatkozat kétnyelvűsített formanyomtatványának terjesztését. A városháza honlapja ugyanakkor naponta közli a csíkszeredai koronavírus-fertőzési esetszámokat.

Korodi Attila polgármester ma, november 12-én sajtótájékoztatón jelentette be: elkezdődik 30 ezer darab A5-ös méretű, magyar nyelvre is lefordított formanyomtatvány terjesztése a város forgalmas pontjain, 52 helyszínen. A kétnyelvű űrlapot ingyenesen igényelhetik az élelmiszerüzletek, benzinkutak, parókiák többségében, a helyi és a távolsági buszpályaudvaron és a vonatállomáson, valamint a kórházban és a rendelőintézetben. A formanyomtatványokat nemcsak a központi, hanem a városszéli övezetekben is megtalálják.

„Nem szeretnénk, hogy ez szokássá váljon, de az új, radikális helyzet miatt ennyivel segíteni kívánjuk a városlakókat” – jegyezte meg Korodi Attila.

A nyilatkozat letölthető innen.

Az elöljáró azt is bejelentette: a Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Bizottság adatai és döntése alapján a polgármesteri hivatal honlapján naponta közöljük a csíkszeredai napi esetszámokat és a szín szerinti járványügyi besorolást. A közlés oka, hogy a számok ismeretében növekedjék az egyéni felelősségtudat.

 

2020. november 12.

[vissza]

Rendezvényajánló

SZE JÁTSZÓTÁRSAK – Kosztolányi-est a Csíki Játékszínben
21
SZE FILMTETTFESZT – APRÓ MESÉK
20
SZE FILMTETTFESZT – SZÉP CSENDBEN
20
SZE FILMTETTFESZT – KEMÉNYKALAP ÉS KRUMPLIORR
19
SZE FILMTETTFESZT – ÉDEN
19

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA