HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

FELÚJÍTJÁK A VENCZEL JÓZSEF SZAKKÖZÉPISKOLÁT IS


A Venczel József Szakközépiskola következik azon csíkszeredai tanintézmények sorában, amelyet európai uniós és állami társfinanszírozásban újítanak fel. A kivitelezési szerződést május 14-én írták alá.

A Tulipán Óvoda, az Aranyalma Napközi Otthon, a Nagy Imre Általános Iskola, és az Octavian Goga Főgimnázium bentlakása után a Venczel József Szakközépiskola is feliratkozik azon csíkszeredai tanintézmények közé, amelyek átfogó felújításon esnek át. Csíkszereda Polgármesteri Hivatala többszöri közbeszerzést követően a bukaresti Niliten Construcţii Kft.-vel május 14-én aláírta a kivitelezési szerződést 6,98 millió lej értékben. A munkálathoz az EU 3,82 millió lejjel, az állam pedig 585,3 ezer lejjel járul hozzá, a fennmaradó 2,57 millió lejt helyi alapokból biztosítják.

A felújítás magában foglalja az épület teljes hőszigetelését, a fűtés-, a víz- és a szennyvíz- és a villanyhálózat felújítását, fotovoltaikus rendszer telepítését. A szerződés időtartama 6 hónap, és a munkálat várhatóan május végén kezdődik.

 

2020. május 15.

[vissza]

Rendezvényajánló

JÚN BAROKK FORMÁK ÚJRAGONDOLVA
22
JÚN KERESZTÚTON – néptánc-színházi előadás a bukovinai székelyek kálváriájáról
21
JÚN SHAPOVALOV ÉS A CSÍKI KAMARAZENEKAR
20
JÚN LÁNYOK, ASSZONYOK NAGY IMRE MŰVÉSZETÉBEN – időszakos kiállítás
18
JÚN UNSCENE – Művészeti Egyetemek Fesztiválja
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA