HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

FONTOS TUDNIVALÓK A SZENTATYA JÚNIUS 1-EI LÁTOGATÁSÁVAL KAPCSOLATBAN

Szervezési szabályzat


Június 1-jén Ferenc pápa az országban tartózkodik, mi több a II. János Pál pápa 1999-es útjától eltérően, programjába magyarok által lakott erdélyi (székelyföldi) vidéket is beiktatott, pontosabban a Csíkszeredához tartozó Csíksomlyót, amely minden évben pünkösdi zarándoklatával vonzza a hazai, külföldi hívők sok-ezreit. 

 

A Szentatya látogatásának fontosságát nehéz megfogalmazni, a leginkább találó szavak arra vonatkozhatnak, hogy ez a Székelyföld és az összmagyarság rég várt és még évekig hatását kifejtő nagy hitünnepe. Annak érdekében, hogy az így, Pünkösd előtt egy héttel sorra kerülő pápai látogatás a hitbéli megerősödés, a lelki feltöltődés háborítatlan, ihletett és ihlető eseménye legyen, Csíkszereda Megyei Jogú Város polgármestere rendeletben rögzítette a legfontosabb tudnivalókat – az eseménnyel kapcsolatban –, kitérve természetesen a forgalmi, kereskedelmi szabályozásokra, hatáskörökre és informálási lehetőségekre.

Felkérjük a város lakóit, és a városban tartózkodókat, hogy mindenképpen tartsák be a jelen kivonatolt rendelet betűjét.

663/17.05.2019-es sz. Polgármesteri rendelet Őszentsége Ferenc pápa, 2019. június 1-ei csíksomlyói látogatása alkalmával sorra kerülő szervezési szabályzatára vonatkozóan (román nyelvű).

A Polgármesteri rendelet (663/17.05.2019-es sz.) Őszentsége Ferenc pápa, 2019. június 1-ei csíksomlyói látogatása alkalmával sorra kerülő szervezési kérdések/foganatosítások szabályozására vonatkozóan (magyar nyelvű kivonat)

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A SZÜKSÉGÁLLAPOT IDEJÉRE TERVEZETT PROGRAMOK ELMARADNAK!
15
FEB 1917 – filmvetítés
21
FEB SLÁGEREBBJE – jubileumi koncert
14
FEB ERDÉLY CÍMERÉNEK TÖRTÉNETE – előadás
14
FEB JETIKÖLYÖK – animációs film a Csíki Moziban
12

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA