HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

ÁLTALÁNOS TAVASZI NAGYTAKARÍTÁS A SZÁMOK TÜKRÉBEN


Csíkszereda Polgármesteri Hivatala és az Eco-Csík Kft. 2019. március 25. – április 12. között szervezte meg idén városunkban az általános tavaszi nagytakarítást. A városszépítő akció során a polgármesteri hivatal munkacsoportjai elvégezték a fák metszését, a közterületek zöldövezetének karbantartását, továbbá a játszóterek felújítását.

 

Az összesített számadatok szerint az idei nagytakarításból származó – utak, járdák portalanításából, illetve a zöldövezetek takarításából – utcai szemétmennyiség 349 tonnát tesz ki, amely 13,68 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

A zöld hulladék mennyisége jóval meghaladta a tavalyi értéket. Az idei évben 712 köbméter növényi hulladék szállítódott el, amely 54,11 százalékkal haladja meg a 2018-as mennyiséget. Ez nagyban köszönhető annak, hogy a város lakói lelkiismeretesen metszették a fákat, bokrokat és gyűjtötték össze az avart.

A lomtalanítási akció során 19,49 tonna újrahasznosítható és 395 köbméter nem újrahasznosítható hulladék gyűlt össze.

Mindezen adatok alapján kijelenthető, hogy az idei nagytakarítás sikeresnek tekinthető.

Ezúton is köszönetet mondunk, mindazoknak, akik a felhívásainknak eleget tettek, akik tömbházaik környékén megszervezték a takarítást, lakóházaik, cégszékhelyeik előtt rendbe tették a zöldövezeteket, valamint azoknak, akik segítettek a munkálatok zökkenőmentesebb elvégzésében és ezáltal hozzájárultak városunk tisztábbá, szebbé tételéhez.

 

[vissza]

Rendezvényajánló

SZE VI. SZAKRÁLIS MARATON: A keresztény értékekért és a békéért!
29
SZE ERDÉLY.MA – LEVELEK LONDONBA
26
SZE 3. FILMSZEREDA – Székelyföldi Mozgókép Fesztivál
23
SZE A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
22
SZE HETEDHÉT FALU A VÁROSBAN
21

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA