HIÁNYPÓTLÓ ESEMÉNY: OPERAHÉT CSÍKSZEREDÁBAN


Hat napon át az opera és a operett fellegvára lesz Csíkszereda június közepén, amikor a Kolozsvári Magyar Opera társulata több előadás erejéig a megyeszékhelyre költözik. Olyan közismert művek kerülnek színpadra, mint a Bánk Bán vagy a Csárdáskirálynő, és mindez nemzetközileg elismert művészek alakításában.

Több évtizedes kihagyás után visszatér Székelyföldre a Kolozsvári Magyar Opera és közel egy hétig – június 18–23. között – négy művel örvendezteti meg a csíkszeredai, vagy épp a székelyföldi opera- és operettkedvelőket.

A Városházán tartott sajtótájékoztatón Ráduly Róbert Kálmán polgármester kifejtette: a Székelyföldi Operahét nevet viselő rendezvénysorozattal egy régi álom válik valóra. Már 2006-ban megfogalmazódott a lehetősége az opera vendégszereplésének, és az elmúlt év decemberében már megvalósíthatóvá is vált a turné.

A hagyományteremtő szándékkal életre hívott rendezvényről Szép Gyula, a Kolozsvári Magyar Opera igazgatója elmondta, kötelességüknek érzik az egész erdélyi magyar közösség számára elérhetővé tenni ezt a műfajt. Ezért örömmel fogadták a meghívást és – eddig előzmény nélküli módon – közel egy hétig lesz Csíkszeredában a társulat 170 tagja, köztük több nemzetközileg elismert művész is, mint Miklósa Erika (Kossuth- és Liszt-díjas) és Kovácsházi István (Liszt Ferenc-díjas) előadók is. A Bánk Bán és a Traviata című operákkal, a Csárdáskirálynő operettel, illetve az Ali baba és/vagy a negyven rabló című családi musicallel készülnek, előadásaikat igyekeznek a legjobb minőségben hozni – fogalmazott Szép Gyula.

 

Az Operahét akkor érhet célba, ha az eseményt a székelyföldi operakedvelő közönség is felkarolja.  A belépőjegyek már megvásárolhatóak Csíki Mozi jegypénztárában munkanapokon 9–18 óra között, szombaton pedig 10–15 óra között, illetve online az eventbook.ro/hall/ccs-miercurea-ciuc weboldalon.

[vissza]

Rendezvényajánló

MÁR TRANSZILVÁNIA ROAD TRIP – slam poetry-est
17
MÁR MÁRCIUS 15 – Ünnepi megemlékezés az 1848–49-es magyar forradalom és szabadságharc évfordulóján
15
MÁR ÜNNEPI HANGVERSENY MÁRCIUS IDUSÁN
15
MÁR CSÍKI ROVÁSÍRÁSVERSENY
13
MÁR Mag József: HOGYAN LESZ A TANULÁS ÖRÖMKALAND? – könyvbemutató és közönségtalálkozó
11

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA

EZER SZÉKELY LEÁNY NAPJA 2014

2013. MÁRCIUS 15. – ünnepi rendezvénysorozat

Önkormányzati labdarúgótorna a Városnapok keretében

Karácsonyváró koncert, karácsonyfadíszítés és gyertyagyújtás advent harmadik vasárnapján

Mikulás-váró ünnepség