HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

KÍSÉRŐRENDEZVÉNYEK A FILMSZEREDÁN


Bár a következő közel két hétben a filmeké lesz a főszerep a Csíki Moziban, a fesztivál szervezői kiegészítő programokkal is készülnek a Majláth Gusztáv Károly téren kialakított fesztiváltérben, illetve a mozi épületében. E tekintetben visszafogottabb lesz ugyan a kínálat az elmúlt évhez képest, de legalább annyira ígéretes és érdekes.

Gyermekprogramok

A fesztivál ideje alatt szinte minden nap érdekes és változatos foglalkozásokra várjuk a különböző korosztályú gyermekeket.

  • Szeptember 14., péntek, 17.00 óra

Oroszlán a buszon – dalos-mesés angol óra Soós-Vass Nórával 0–3 év közötti gyermekeknek (fontos a szülői jelenlét)

  • Szeptember 15., szombat, 17.00 óra

Krokodil a farmon – szótanuló Soós-Vass Nórával óvodásoknak, 3–6 év közötti gyermekeknek

  • Szeptember 17., hétfő, 16.00 óra

Árnyjáték a dobozban – foglalkozás Dargay Attila: Szaffi című animációja alapján Kádár Kincső vezetésével, 7–11 év közöttieknek.

  • Szeptember 18., kedd, 16.00 óra

Pörgesd meg a rókát – animációs műhely Dargay Attila rajzai alapján Kádár Kincső vezetésével 7–11 év közöttieknek.

  • Szeptember 19., szerda, 16.00–17.30

Lámák pizsiben – mókás mesefeldolgozás Soós-Vass Nórával kisiskolásoknak, 7–14 év között gyermekeknek

  • Szeptember 20., csütörtök, 16.00–17.30

It Only Happens in the Movies – könyvbemutató, kedvcsináló az olvasáshoz Soós-Vass Nórával eredeti angolt olvasó fiataloknak

A Soós-Vass Nórával zajló foglalkozások fél óra időtartamúak, de azt követően lehetőség van beszélgetésekre, könyvlapozgatásra is. A Kádár Kincsővel zajló foglalkozásokon a létszám max. 40 fő, előzetes regisztrációra a https://goo.gl/JeVLHf linken van lehetőség.

  • Szeptember 21., péntek, 16.00–18.00

Forgass filmet – interaktív foglalkozás 1–4. osztályos gyermekeknek Szász Csillával, melynek keretében filmekről olvasnak, forgatókönyvet írnak, majd azt csapatokban előadják (a Gutenberg Könyvesbolt szervezésében).

 

Koncertek és más szórakoztató programok

A Fesztiválterben idén is helyi együttesek koncerteznek, így az Ineffable és a Just zenekar, ugyanakkor Török Csongor tűzzsonglőr kápráztatja el ismét a csíki közönséget.

 

  • Szeptember 14., péntek, 21.00 óra – Ineffable-koncert

Az Ineffable zenekar 2016 nyarán alakult, trióként, a Nagy István Művészeti Középiskola három zeneszakos diákjának kezdeményezésére. 2018 februárjában a Marosvásárhelyi Rádió Kotta műsorában került sor az első live közvetített koncertjükre, majd áprilisban koncertturnén vettek részt Bukarestben, ahol többek között a Clubul Ţăranului és a Jazzbook nevű helyeken léptek fel. Ez év júniusában a kolozsvári Jazz in the Park fesztival tehetsegkutató versenyén elnyerték a “ Best Of “ díjat. Repertoárjukban fúziós jazz átdolgozások, valamint sajtát számok szerepelnek.

A zenekar tagjai: Regián Réka Kata (fuvola, ének), Lukács Márton-Örs (billentyű), Szereceán Tihamér (basszusgitár/SynthBass), Szereceán Osszian (dobok)

 

  • Szeptember 21., péntek, 20.00 óra – Just-koncert

Just on Filmszereda... Just for Fun... Just for You... Just why not alapon mai funk, pop, rock, mainstrem slágerek feldolgozásával egy fergeteges bulit ígér a Just zenekar. A zenekar tagjai: Zsigmond Èva Beáta (ének), Bene Zoltán (billentyűk), Kömény Tamás (dobok), Szabó Sebők Áron (gitár) Vitályos Lehel – basszusgitár előadásában.

 

  • Szeptember 22., szombat. 21.15 óra – Fire Dance Show

Záró momentumként Török Csongi tűzzsonglőr produkcióját követhetik figyelemmel a fesztiválozók.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A SZÜKSÉGÁLLAPOT IDEJÉRE TERVEZETT PROGRAMOK ELMARADNAK!
15
FEB 1917 – filmvetítés
21
FEB SLÁGEREBBJE – jubileumi koncert
14
FEB ERDÉLY CÍMERÉNEK TÖRTÉNETE – előadás
14
FEB JETIKÖLYÖK – animációs film a Csíki Moziban
12

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA