HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

KÖNYVVÁSÁRRA HANGOLÓ FILMVETÍTÉSEK A CSÍKI MOZIBAN


A Csíkszeredai Könyvvásár meghívottainak alkotásai nyomán készült alkotások vetítésével kívánjuk közönségünk figyelmét a hétvégi könyves szemlére irányítani. Május 8-án és 9-én, kedden és szerdán gyermekeknek, fiataloknak és felnőtteknek szóló filmek képkockái pörögnek majd a Csíki Mozi vásznán.

Nagyszerű családi program lehet az Egy kupac kufli című, Dániel András meséje alapján készült családi animációs film megtekintése, melyet kedden délelőtt 11.00 órától, illetve szerdán délután 17.00 órától vetítünk.

A kuflik azt szeretik a legjobban, ha nem történik velük semmi, csak lustálkodhatnak naphosszat a kupacuk tetején. De hiába, mert többnyire mégis úgy alakul, hogy békésen induló napjuk bonyodalmas kalanddá válik. Még szerencse, hogy a kuflik jó barátok, így aztán együtt még a legkacifántosabb helyzeteket meg tudják oldani. A hol humorosan különös, hol pedig különösen humoros történetek a kisebbeknek, a nagyobbaknak, sőt a legnagyobbaknak is jó szórakozást ígérnek!

Egy kupac kufli magyarul beszélő, magyar családi animációs film, 71 perc, 2017. Rendező: Jurik Kristóf, Pálfi Szabolcs, M. Tóth Géza, forgatókönyvíró: Dániel András.

A belépőjegy ára: 15, illetve 10 lej.  Jegyek elővételben ITT.

 

A fiatalabb korosztályt hivatott megszólítani A kőmajmok háza című film, mely Tasnádi István azonos című, az IBBY  „Év Gyerekkönyve” díját elnyerő ifjúsági regényének mozgóképes adaptációja. A május 8-án, kedden 19.00 órától vászonra kerülő történet egyik főszereplője a tizenéves Kornél, akit édesanyja egyedül nevel, és aki ráadásul asztmában szenved, valamint a hasonló korú Gyuri, aki ugyanabban a házban lakott mint Kornél, csak 30 évvel ezelőtt. A nyári szünetben felbukkan egy furcsa kislány, aki elképesztő történeteket ad elő Kornélnak a ház lakóiról, és titokzatos múltjáról. A fiú és a kislány közös nyomozásba kezdenek.

A kőmajmok háza – magyar gyermekfilm, 80 perc, 2014. Rendező: Fonyó Gergely, író, forgatókönyvíró: Tasnádi István.

A belépőjegy ára: 15, illetve 10 lej.  Jegyek elővételben ITT.

 

Az utóbb évek egyik legnagyobb magyar könyvsikerének, a több mint harminc nyelvre lefordított, Ceauşescu diktatúráját gyermeki szemszögből, fiktív betoldásokkal bemutató A fehér király mozgóképes adaptációját május 9-én, szerdán 19.00 órától tűztük a Csíki Mozi műsorára.

A 12 éves Djata a világtól teljesen elzártan él szüleivel egy disztópikus diktatúrában. Egy napon két ügynök csönget be hozzájuk, akik az apjáért jöttek. A kormány börtönbe zárja a férfit, Djata pedig egyedül marad az anyjával, miközben mindkettejüket azonnal árulónak bélyegzik. A fiú nehezen tudja feldolgozni apja elhurcolását és hiányát, a sok hazugságot és a hirtelen felnőtté válás terheit. Egyetlen remény élteti, méghozzá apjának megtalálása.

A belépőjegy ára: 20 lej.  Jegyek elővételben ITT.

A fehér király – magyarul beszélő, angol-német-svéd-magyar dráma, 89 perc, 2016. Rendező: Jörg Tittel, Alex Helfrecht, író: Dragomán György.

 

A filmvetítésekre belépőjegyek a Csíki Mozi jegypénztárában május 7–9. között, naponta 14.00 órától 19.00 óráig válthatók.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A SZÜKSÉGÁLLAPOT IDEJÉRE TERVEZETT PROGRAMOK ELMARADNAK!
15
FEB 1917 – filmvetítés
21
FEB SLÁGEREBBJE – jubileumi koncert
14
FEB ERDÉLY CÍMERÉNEK TÖRTÉNETE – előadás
14
FEB JETIKÖLYÖK – animációs film a Csíki Moziban
12

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA