HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

IGAZI CSALÁDI ESEMÉNY LESZ A SZÉKELY HOKI MAJÁLIS


Nem csak sportrendezvény, nem csak jótékonysági esemény, hanem a családok apraját-nagyját megszólító tavaszi nap lesz a május elsejei Székely hoki majális Csíkszeredában. Érdemes lesz tehát – a hosszú hétvégét kihasználva – kilátogatni a Vákár Lajos Műjégpályára és környékére.

Bár a nap kiemelt eseménye kétségkívül az este hat órától kezdődő székely-magyar gálamérkőzés lesz, azok se kerüljék el a Vákár Lajos Műjégpálya környékét, akiktől távolabb áll ez a sportág. Bár tematikailag majdnem mindvégig a hoki körül forgunk, délelőttől egész késő estig számos érdekes és szórakoztató programmal várjuk a csíkszeredaiakat.

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia már 11.00 órától megnyitja a gyermekek számára kiépített hokisarkakat, ahol játékosan ismerkedhetnek majd a sportág alapjaival.

A majális programjába két dokumentumfilm-vetítést is beillesztettünk: egy magyar, illetve egy székely vonatkozásút. Előbbi a Gallai László rendezésében készült A mi Szapporónk című film, mely a magyar jégkorong talán legnagyobb sikerének, az idén tízéves szapporói csodának állít emléket. A székely hoki történelmi pillanatait pedig Becze Zoltán Hajrá Szereda! című filmjével idézzük fel. 

Négy panelbeszélgetésbe is bekapcsolódhatnak az érdeklődők a nap folyamán: az utánpótlás nevelés fontossága, a jégkorong támogatási rendszere mellett felelevenítik emlékeiket a székely olimpikonok és bajnokok is. 

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány otthonaiban élő gyerekek műsora, a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, valamint a kosteleki Szellő néptánccsoport előadása minden bizonnyal megmozgatja majd a filmnézés vagy a beszélgetések követése közben elgémberedő végtagjainkat. És ha azt szeretnénk, hogy a rekeszizmok is dolgozzanak, semmiképp ne hagyjuk ki a Csíki Játékszín színészeinek szituációs színházi játékokon alapuló szórakoztató műsorát. 

A szabadtéri színpadon tartjuk - a mérkőzés után - a tombolasorsolást, majd a székelyudvarhelyi Friday Rehab együttes koncertjével koronázzuk a napot.

Íme a pontos program:

11.00–18.00 / Hokisarok gyerekeknek

11.00 / Történelmi pillanatok a képernyőn: A mi Szapporónk (szerkesztő-rendező: Gallai László)

12.00 / A Dévai Szent Ferenc Alapítvány otthonaiban élő gyerekek műsora

12.40 / Panelbeszélgetés: A korisulitól az U23ig (Tánczos Barna – SZJA elnök, Delbert Pedrick – SZJA technikai igazgató)

13.10 / Panelbeszélgetés: Székely olimpikonok (Antal Előd, Gál Sándor, Basa János, Kalamár Sándor)

13.40 / A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes előadása

14.10 / Történelmi pillanatok a képernyőn: Hajrá Szereda! (rendező: Becze Zoltán)

15.00 / Panelbeszélgetés: Székely bajnokok (Takács István, Hozó Levente, Elekes Levente, Papp Szabolcs, Fodor Csanád)

15.30 / A kosteleki Szellő néptánccsoport előadása

16.20 / fel le ki beUgró – improvizációs játék a Csíki Játékszín színészeivel

17.20 / Panelbeszélgetés: Székely hokimecénások (Csató Kovács Imre, Becze Tibor, Bencze Attila). 

18.00 / Székely-magyar jégkorong gála

21.00 / Tombola-sorsolás

21.30 / Friday Rehab-koncert 


[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A SZÜKSÉGÁLLAPOT IDEJÉRE TERVEZETT PROGRAMOK ELMARADNAK!
15
FEB 1917 – filmvetítés
21
FEB SLÁGEREBBJE – jubileumi koncert
14
FEB ERDÉLY CÍMERÉNEK TÖRTÉNETE – előadás
14
FEB JETIKÖLYÖK – animációs film a Csíki Moziban
12

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA