HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

SZÉKELY HOKI MAJÁLIS – Több, mint sportesemény


Ötödik alkalommal méri össze erejét Székelyföld és Magyarország jégkorong-válogatottja. A jótékonysági „testvérmeccs” helyszíne ezúttal Csíkszereda lesz, 2018. május 1-jén a Vákár Lajos Műjégpálya ad otthont a székely–magyar jégkorongünnepnek.

Vissza az időben

A gálamérkőzés ötletgazdája és elindítója Vargyas László gyergyóalfalvi születésű, hétszeres magyar kupagyőztes és négyszeres magyar bajnok, a 2008-ban visszavonult jégkorongozó, aki 2006. december 30-án váltotta valóra első alkalommal álmát, és létrehozott egy olyan történelmi eseményt, amelyre addig nem volt példa: Gyergyószentmiklóson lépett először pályára a székely és a magyar válogatott. A 2007-es év utolsó napján, majd hét és fél év szünet után 2015 áprilisában ugyancsak Gyergyószentmiklós volt a meccs házigazdája, 2017-ben a negyedik találkozót pedig Dunaújvárosban rendezték.

 

Keretbe foglalt jégkorong gála

2018-ban újra „hazatér” Székelyföldre a gálamérkőzés, melyet a Székelyföldi Jégkorong Akadémia és Csíkszereda Polgármesteri Hivatala kétnapos, az utánpótlás-válogatottak találkozóival és változatos szabadtéri programokkal színesített keretbe foglalt. Így nemesedett a rendezvény Székely hoki majálissá.

Bizonyítandó, hogy a székely–magyar együttműködés nemcsak felnőtt szinten, hanem utánpótlás szintjén is példaértékű, a csíkszeredai hoki majális keretében első alkalommal lépnek jégre az U15 és U16 korosztályos székely és magyar jégkorong-válogatottak, három-három mérkőzést játszva április 30-án és május 1-jén.

„Ez kétségkívül történelmi esemény a székely és magyar jégkorong számára” – fogalmazott Nagy Attila, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia vezetője.

A Székely hoki majális azonban „nem csak sportrendezvény, nem csak jótékonysági esemény, hanem a családok apraját-nagyját megszólító tavaszi nap” – hangsúlyozta Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere. Érdemes lesz tehát – a hosszú hétvégét kihasználva – kilátogatni a Vákár Lajos Műjégpályára és környékére.

Főszereplők a jégen

A székely válogatott az alábbi kerettel lép jégre: Molnár Szabolcs, Adorján Attila, Onodi Ottó, Ruczuj Gergely, Szakács Szabolcs (kapusok), Papp Szabolcs – csapatkapitány, Farkas Tamás, Gecse Hugó, Salló Alpár, Nagy Csaba, Ferencz Csibi Róbert, Baróti Zsolt, Becze Tihamér, Részegh Tamás (hátvédek), Moldován Ervin, Antal Zsombor, Sárpátki Tamás, Reisz Áron, Szabó Pál Krisztián, Fodor Csanád, Biró Tamás, Rokaly Szilárd, Borsos Attila, Csergő Hunor, Barabás Sándor László (csatárok).

Szakmai stáb: Basa János, Gál Sándor, Biró Ignác (edzők), Vargyas László, Ráduly Róbert Kálmán (csapatvezetők).

Magyarország jégkorong-válogatottját pedig a következő jégkorongozók erősítik: Szuper Levente, Duschek Dávid (kapusok), Orbán Attila, Mestyán István, Horváth András kpt., Tokaji Viktor, Szélig Viktor, Lencsés Tamás, Hegyi Ádám, Pozsgai Tamás, Varga Arnold (hátvédek), Miskolczi Márk, Ritó László, Tóth Richárd, Odnoga Mátyás, Szilassy Zoltán, Ladányi Balázs, Borbás Gergely, Vas Márton, Galló Vilmos (csatárok).

Szakmai stáb: Kercsó Árpád, Berényi Norbert (edzők), Dr. Jobbágy Lajos (csapatorvos), Sipos Levente (csapatvezető).

Játékvezetők: Nagy Attila, Ladányi Patrik, Györgyicze Levente és fia, Györgyicze Zsolt.

 

Fontos tudnivalók a jegyekről és a beléptetésről

A gálamérkőzésre három árkategóriájú helyjegy váltható: a VIP lelátóról (F-szektor) 150, illetve 80 lejes jegy megvásárlásával követhető a mérkőzés, a csarnok többi ülőhelyét 20 lejes jeggyel lehet elfoglalni. Belépők elővételben a bilete.ro oldalon kaphatók. A szabadon maradt helyekre a mérkőzés előtt, a helyszínen már csak feláras, azaz 25, 100, illetve 200 lejes jegyek válthatók.

Annak érdekében, hogy senki ne maradjon le a mérkőzés megnyitójáról / kezdetéről, arra kérjük a résztvevőket, hogy ne utolsó pillanatban érkezzenek, a beléptetés és a jegykezelés ugyanis – a megszokottól eltérően – hosszabb időt vesz majd igénybe.

 

Legyél Te a székely válogatott 23. játékosa!

Árverésre bocsájtjuk a székely válogatott 23. játékos helyét, amelyért bárki versenybe szállhat.

A licit győztese felszerelésbe öltözve, a játékosok között a cserepadról követheti végig a mérkőzést! Az árverés 250 lejről indul. Tedd meg Te is tétjeidet a Székely hoki majális Facebook-esemény keretében meghirdetett liciten! Az árverés határideje: április 29., vasárnap 23.59 óra!

 

Parkolás

Tekintettel az eseményen való – várhatóan – nagy számú, autóval érkező résztvevőre, és természetesen a szabálytalan parkolást elkerülendő, a Vákár Lajos Műjégpálya mögötti gyorskorcsolyapályát ajánljuk ingyenes parkolási helyszínként. Kérjük az autóvezetőket, éljenek ezzel a lehetőséggel!

 

Tombola

A Székely hoki majális ideje alatt, illetve a mérkőzés folyamán is 5 lej értékű tombolajegyek vásárolhatók. A meccset követően a szabadtéri színpadon sorsoljuk ki azt a tíz szerencsés nyertest, akik értékes és emlékezetes nyereményekkel térhetnek majd haza.

 

Mert adni jó!

Az előző gálamérkőzésekhez hasonlóan az idei találkozó is jótékonysági célt szolgál. A belépőjegyekből, illetve a tombolából származó teljes bevételt az esemény fővédnöke, Böjte Csaba atya által létrehozott Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekei javára ajánljuk fel. Az adományt a mérkőzés végén adjuk át.

 

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A SZÜKSÉGÁLLAPOT IDEJÉRE TERVEZETT PROGRAMOK ELMARADNAK!
15
FEB 1917 – filmvetítés
21
FEB SLÁGEREBBJE – jubileumi koncert
14
FEB ERDÉLY CÍMERÉNEK TÖRTÉNETE – előadás
14
FEB JETIKÖLYÖK – animációs film a Csíki Moziban
12

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA