PRO URBE-DÍJ A CSIBÉSZ ALAPÍTVÁNYNAK


Két napos rendezvénysorozattal ünnepelte a hétvégén fennállásának harmincadik, hivatalos létrejöttének huszonötödik évfordulóját a Csibész Alapítvány. Az október 7-i megnyitóünnepségen Ráduly Róbert Kálmán polgármester Pro Urbe-díjat adott át Gergely István „Tisztinek”, az alapítvány elnökének a negyedévszázadnyi szolgálat elismeréseként.

Az “Indulj el egy úton...” mottó a Csíki Székely Múzeumban ugyanaznap nyíló, Kallós Zoltán életművét összegző kiállítás mellett a Csibészek jubileumi ünnepségére is kiválóan talál – mutatott rá Csíkszereda polgármestere köszöntő beszédében, majd hozzátette: „ezt az utat nem Tisztiék választották, a Gondviselés jelölte ki számukra, de jól megtalálták nemcsak az utat magát, hanem a megoldást is a különböző stációkon felmerülő nehézségekre.”

Az alapítvány tevékenységére vonatkozóan az elöljáró annak fontosságát is hangsúlyozta, hogy Tisztiék nemcsak halat próbáltak tenni az árvák asztalára, hanem halászbotot is adtak a kezükbe. Mind olyan tevékenységekre próbáltak ráhangolódni, olyan szakmákat adtak a Csibészek kezébe, amire mindig is kereslet van. Végezetül azt kívánta a régi és új csibészeknek, hogy bármikor válaszút elé érkeznek, Kallós Zoltán és Wass Albert, Válaszút két nagy szülöttje szellemében tudjanak majd elindulni az úton.

Miután a polgármester elismerő oklevelet adott át a város nevében Schwester Dolore Fischbachernek, Johann Joseph Langnak, Heidi Langnak, Hans-Peter Zürchernek, Doris Zürchernek  és Bernhard Schmidtnek a Csibész Alapítvány önzetlen erkölcsi és anyagi támogatásáért, illetve Kolumbán Imrének a Csibész Alapítvány élén végzett önzetlen, fáradhatatlan munkája elismeréseképpen, születésének kerek évfordulóján, Pro Urbe-kitüntetést adományozott a Csibész Alapítványnak az árva és félárva gyermekek és fiatalok felkarolásában, gondozásában, útraindításában végzett negyed évszázadnyi önzetlen szolgálatáért.

 

 

Fotó: Iochom Zsolt

[vissza]

Rendezvényajánló

FEB A KÉREG RITMUSA – Herman Levente kiállítása
20
FEB RADNÓTI MIKLÓS FELOLVASÓMARATON – 11. Nemzetközi felolvasómaraton
19
FEB AZ OLVASÓKÖR FEBRUÁRI TALÁLKOZÓJA – Nyáry Krisztián festői szerelmei
18
FEB A CSÍKSZÉKI ERDÉLYI KÁRPÁTEGYESÜLET FEBRUÁRI TÚRÁI: Istenszéke túra
16
FEB Dr. Balázs Lajos: RITUÁLIS SZIMBÓLUMOK A SZÉKELY-MAGYAR KULTÚRÁBAN
15

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA

EZER SZÉKELY LEÁNY NAPJA 2014

2013. MÁRCIUS 15. – ünnepi rendezvénysorozat

Önkormányzati labdarúgótorna a Városnapok keretében

Karácsonyváró koncert, karácsonyfadíszítés és gyertyagyújtás advent harmadik vasárnapján

Mikulás-váró ünnepség