HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

ERDÉLYI PREMIER ELŐTT VETÍTIK A KINCSEMET A FILMSZEREDÁN


A Kincsem című 2017-es szuperprodukcióval, valamint a Testről és lélekről és több más, korábban vetített film újravetítésével várják a mozizás iránt érdeklődőket a Filmszereda – Székelyföldi Mozgókép Fesztivál zárónapjain a hétvégén. Ezen felül úgynevezett utófesztivált is tartanak hétfőn és kedden, amin a fesztiválprogram néhány filmjét vetítik újra a nagy érdeklődésre való tekintettel. A fesztiválon eddig több mint háromezren moziztak.

A Filmszereda – Székelyföldi Mozgókép Fesztivál egy nyitónapból, nyolc fesztiválnapból és egy zárónapból áll. „Tíz napra terveztünk, és ennek közeledünk a zárónapjához. Úgy döntöttünk, hogy nem egy zárónap lesz, hanem kettő: szombat és vasárnap. A fesztivál zárásaként négy korábban vetített filmet lehet megnézni, plusz egy különleges zárófilmet, Herendi Gábor: Kincsem című filmjét is, amelyet kétszer is vetítünk” – számolt be Ráduly Róbert Kálmán, a fesztivál ötletgazdája. Hozzátette: az érdeklődésre való tekintettel a fesztivál szervezői úgy döntöttek, hogy egy úgynevezett »utófesztivált« is tartanak: bár a rendezvény vasárnap véget ér, és a fesztiváludvart elbontják, de még „megmarad” a mozi, ahol hétfőn és kedden még lesznek filmvetítések: ezen újabb hat film lesz megtekinthető a Filmszereda – Székelyföldi Mozgókép Fesztivál kínálatából.

„Az erdélyi premier előtt lesz látható Csíkszeredában, a fesztivál zárásaként először a magyar filmgyártás 2017-es megaprodukciója, Herendi Gábor: Kincsem című filmje egymás után kétszer is: szombaton főfilmként, és vasárnap a késő esti vetítés részeként. Előtte, úgymond felvezetésként megtekinthető lesz az Overdose-ról szóló dokumentumfilm (Overdose – Vágta egy álomért) is” – mondta el Ráduly.

Az utófesztivált, azt stílusosan a nyitófilmmel, a szintén erdélyi premier előtt Csíkszeredában először vetített Brazilokkal is szeretnék zárni, amire ugyan egyetlen vetítési joguk volt, de sikerült újabbat szerezniük, így kedden az utófesztivál főfilmjeként vetítik. Ugyanakkor, szintén kedden, a kiemelkedő érdeklődésnek köszönhetően az Anyám és más futóbolondok a családból című alkotást is megpróbáljuk még egyszer műsorra tűzni. A fesztiválon túl még azt tervezik, hogy időről időre hasonló vetítéseket szerveznek Csíkszeredában.

Több ezren moziztak a Filmszeredán

Több mint háromezren moziztak a Filmszereda – Székelyföldi Mozgókép Fesztivál első öt napján, Csíkszeredában. Ebből több mint 2200-an valamelyik közönségfilmre váltottak jegyet. A fesztivál gyerekvetítésein is nagy volt az érdeklődés: a Legendárium-rajzfilmekre, valamint a Lengemesékre több mint ezer gyerek váltott jegyet öt nap alatt. A legnépszerűbb filmeknek a Brazilok, a Testről és lélekről, az Anyám és más futóbolondok a családból és a Bacalaureat bizonyultak. Míg az első kettőt telt ház előtt (több mint 250 személy) előtt vetítették, az utóbbi két film vetítésén is majdnem megtelt a Csíki Mozi. Ezen felül a szerdán vetített Ernellálék Farkaséknál című filmen is nagy volt az érdeklődés. A szervezők a hátralevő napokban is kiemelkedő érdeklődésre számítanak.

A fesztivál hétvégi programjában szereplő, délután és késő este vetített filmekre (kivéve a Kincsem és a Testről és Lélekről) továbbra is 15 lejért lehet jegyet váltani, míg az esti premierfilmre egy jegy 20 lejbe kerül.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A SZÜKSÉGÁLLAPOT IDEJÉRE TERVEZETT PROGRAMOK ELMARADNAK!
15
FEB 1917 – filmvetítés
21
FEB SLÁGEREBBJE – jubileumi koncert
14
FEB ERDÉLY CÍMERÉNEK TÖRTÉNETE – előadás
14
FEB JETIKÖLYÖK – animációs film a Csíki Moziban
12

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA