HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

FILMSZEREDA Székelyföldi Mozgókép Fesztivál

2017. szeptember 21-30.


Tíznapos, hasznos és érdekes, a mindennapokból igazi kikapcsolódást, igényes szórakozást jelentő filmes élmény vár a csíkszeredaiakra és a környékbeliekre 2017. szeptember 21–30. között.

A Csíkszereda Polgármesteri Hivatala által első alkalommal szervezett Filmszereda – Székelyöldi Mozgókép Fesztiválnak a Csíki Mozi ad otthont.

Komoly, filmes esemény, igaz, mindenki emlékszik a TIFFszeredára (Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál), de ez az esemény teljesen saját, önerőből létrehozott, az önkormányzat kezdeményezése és finanszírozása egyetlen cél elérésében: hogy a szeredai közönség megismerje, elfogadja és megszeresse a Fesztivált, hogy egyre többen, egyre többet tegyenek hozzá ehhez a történethez, mondta Ráduly Róbert Kálmán a kedden, szeptember 12-én szervezett és a FILMSZEREDÁT ismertető sajtótájékoztatón. Hogy miért most, arra a kérdésre szintén ő válaszolt: már megkezdődött az iskola, a családok itthon vannak, a Sapientia Tudományegyetemen is indul az élet, így az egyetemistákra is lehet számítani, illetve a más városokban tanulók még nem kezdték el az évet, így itthon lesznek ők is.

A fesztivál egész idejére a Majláth Gusztáv Károly téren igényes fesztiválteret rendeznek be, színpaddal és programokkal: koncertek, gyermekprogramok és foglalkozások, közönségtalálkozók, szabadtéri kávézó és kocsmasarok áll a fesztiválozók rendelkezésére.

A fesztivál programjába 25-26, többnyire új, 2015–2017-ben készült magyar és román filmet válogattak be, de látható lesz néhány, a korábbi évek jelentősebb filmjeiből is.

A vetítési időpontokat illetően kiderült, hogy napi 4 vetítésre kerül sor, amelyből 1 gyerekeknek szóló, és 3 a délutáni-esti órákban a felnőttek számára. A 10 nap alatt mintegy  37 vetítés lesz, naponta 15.00, 16.45, 18.30 (főfilm) és 21.15/21.45 órától.

A fesztivál jegyárai: felnőttek számára 15 lej a belépti díj, főfilmre 20 lej (az est filmjére nem érvényes a diák- és nyugdíjas kedvezmény), diákok, egyetemisták (26 év alatt) és nyugdíjasok (60 év fölött), valamint fogyatékkal élők számára 10 lej.

Gyerekvetítések esetében (ezek a 15.00 órakor kezdődő filmek) a csoportos látogatás 5 lej, az egyéni 7 lejbe kerül.

Jegyeket a Csíki Játékszínben előterében kialakított fesztivál-jegyzpénztárban lehet váltani, valamint on-line is a bilete.ro felületen.

Előzetesben és kedvcsinálónak a szervező elmondták, hogy a nyitónapon, szeptember 21-én csütörtökön 19.00 órától a Csíki Kamarazenekar filmzenés koncertjével indul a FILMSZEREDA, azt követően 20.00 órától elsőként a Brazilok című, 2016-os magyar vígjátékot láthatja a közönség.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A SZÜKSÉGÁLLAPOT IDEJÉRE TERVEZETT PROGRAMOK ELMARADNAK!
15
FEB 1917 – filmvetítés
21
FEB SLÁGEREBBJE – jubileumi koncert
14
FEB ERDÉLY CÍMERÉNEK TÖRTÉNETE – előadás
14
FEB JETIKÖLYÖK – animációs film a Csíki Moziban
12

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA