HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

OSZTRÁK SIKER A KIRÁLYETAPON


Az osztrák Patrick Bosman (Hrinkow Advarics) győzelmével zárult a 11. Székelyföld Kerékpáros Körverseny második szakasza, a királyetap. Bosmant csapattársa, Christian Mager követte, aki át is vette egyéniben a vezetést a mai harmadik helyezett moldáv Nicolae Tanovitchii-től (TDCT).

A mezőny ma Székelyudvarhelyről indult 11 órakor és pár méter után megkezdődtek a támadások. A magyar Bernád Bence (Kőbánya), az ukrán Sergii Movchan (Lviv) sikeresen szökött el a mezőnytől, Zetelakán már több mint egy perccel előzték meg a mezőnyt. Az első sprinten is ők futtak be elsőnek, majd Libántelepen ért fel hozzájuk Mathias Grick (WSA) és Stevan Klisuric (szerb válogatott). A négyes közül Grick nyerte a Libán-tetői első hegymenést, ekkor előnyük öt perc volt a mezőnnyel szemben A gyergyószentmiklósi részsprintet Stevan húzta be, ám a szököttek előnye ekkor alig két és fél perc volt már. Másodjára Movchan ért fel a Libán-tetőre elsőként, a hegyről való ereszkedés szétzilálta a mezőnyt, Fenyéden még három perc fölött volt az előnyük a szökötteknek, ám amikor a Cekend-tetői mászás elkezdődött, a mezőny már egyben volt. Rusnac behúzta a Cekend hegymenést, ezt követően egy 22 fős boly vált ki a mezőnyből, majd az is szétoszlott: az élbolyban tekert a teljes Hrinkow Advarics csapata, amely előrevetítette szakaszgyőzelmüket. A Szentegyháza részsprintet Christian Mager behúzta, a Tolvajos-tetőn a hegymenést Rusnac nyerte. A csíkszeredai befutóra nagyon készült a Hrinkow, a szakaszt Patrick Bosnan húzta be a csapattárs Christian Mager és a TDCT-s moldáv Nicolae Tanovitchii előtt.

Az összetettben változás történt az élen, Tanovitchii elvesztette első helyét Magerrel szemben, de továbbra is kevés a két kerekes között a különbség. Mager az összetett éllovasának járó ING Service feliratú narancs-fekete mezt viseli holnap az egyéni időfutamon és habár ő az első a sprinterek között is, a Székelyföld piros-fekete mez Tanovitchii-n lesz. A legjobb hegymenő Rusnac lett a szakaszt követően, így holnap ő teker majd az ezüst Csíkszereda polóban, a legjobb románként a sárga Ciuc Radler mezt Daniel Crista viseli, míg a legjobb magyarnak járó zöld Magyar Turisztikai Ügynökség mezt Valter Attila kapta. A legjobb 23 év alattinak járó kék Tusnád mezt Moran Vermeülen viseli, a szakaszt követően a fehér, Amigo&Intercost Catline mez a Hrinkow Advarics csapatának jutott.

[vissza]

Rendezvényajánló

SZE JÁTSZÓTÁRSAK – Kosztolányi-est a Csíki Játékszínben
21
SZE FILMTETTFESZT – APRÓ MESÉK
20
SZE FILMTETTFESZT – SZÉP CSENDBEN
20
SZE FILMTETTFESZT – KEMÉNYKALAP ÉS KRUMPLIORR
19
SZE FILMTETTFESZT – ÉDEN
19

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA