TANOVICHII VOLT A LEGGYORSABB A PROLÓGON

11. Székelyföld Kerékpáros Körversenye


Remekül kezdődött a 11. Székelyföld Kerékpáros Körversenye a Tusnad Drag Cycling Team számára: a prológot a csíkszeredai csapat moldáv légiósa, Nicolae Tavovichii nyerte. Tizennégy csapat és nyolcvanhárom sportoló indult a viadalon.

A lehető legjobban kezdte el a 11. Székelyföld Kerékpáros Körversenyét a Tusnad Drag Cycling Team: a csapat frissen igazolt moldáv légiósa, Nicolae Tanovichii nyerte a tegnap esti, Sepsiszentgyörgy utcáin tartott prológot. A versenyen tizenöt csapat és összesen nyolcvanhárom versenyző állt rajthoz. A szervezők szerint ugyan nem népes a mezőny, ám a nevezéseket tekintve elég erősnek bizonyulnak az idei viadalon résztvevő gárdák. Az osztrák Hronkow Advarics, a WSA Greenlife, az ukrán ISD Jorbi és természetesen a hazainak számító Tusnad Drag Cycling Team az egyéni- és csapatgyőzelemre hajt. Ám a főleg fiatalokból álló magyar klubcsapatok is okozhatnak meglepetéseket.

A kovásznai megyeszékhelyen tartott hivatalos csapatbemutatón a verseny menedzsere, Ráduly Róbert Kálmán azt mondta, jó ötletnek bizonyult Háromszékre hozni a verseny rajtját, a prológot. – Székelyföld szép, ezt a szépséget és a térség sajátosságát akarjuk a világnak megmutatni, éppen ezért idén Sepsiszentgyörgyön tartottuk a prológot. A város remek házigazdának bizonyult, örültünk annak, hogy Kovászna megyét választottuk a viadal nyitónapján – mondta a megnyítón Csíkszereda polgármestere.

A hivatalos csapatbemutatót a prológ követte, amely során a versenyzők a Sepsiszentgyörgy utcáin kialakított pályán köröztek. A leggyorsabban a TDCT-s Tanovitchii tudta le az 5,3 kilométeres pályát, őt egykori csapattársa, a jelenleg a Steauát erősítő Daniel Crista követte, harmadikként pedig a 2011-es Székelyföld Kerékpáros Körverseny győztese, Florian Bissinger (WSA Greenlife) zárt.

Ma a Kastélyetapra kerül sor, az első szakasz során Kovásznáról indul a mezőny 11 órakor, majd Kézdivásárhely, Sepsiszentgyörgy és Barót érintésével Székelyudvarhelyre tekernek a kerékpárosok, a várható érkezés délután fél háromra tehető a Küküllő parti városban a Kossuth Lajos utcában.

A verseny prológját az M4 Sport élőben közvetítette, a magyarországi sportcsatornának ma Székelyudvarhelyről lesz élő bejelentkezése az érkezésről, ugyanakkor az Erdély TV minden nap 22 órától felvételről közvetíti az előző napi szakasz összefoglalóját.

 

Az első nap képes összefoglalója megtekinthető ITT.

[vissza]

Rendezvényajánló

DEC XANTUS GÉZA 60 – albumbemutató és születésnapi tárlat
17
DEC 5. SZÉKELYFÖLDI GRAFIKAI BIENNÁLÉ
17
DEC Nagy Antal: PARA- ÉS ÁLTUDOMÁNYOK A 21. SZÁZADBAN
14
DEC II. KARÁCSONYI JÓTÉKONYSÁGI KONCERT
14
DEC IRODALMI ÉVZÁRÓ – közönségtalálkozó Simon Márton slammerrel és Murányi Sándor Olivérrel
13

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA

EZER SZÉKELY LEÁNY NAPJA 2014

2013. MÁRCIUS 15. – ünnepi rendezvénysorozat

Önkormányzati labdarúgótorna a Városnapok keretében

Karácsonyváró koncert, karácsonyfadíszítés és gyertyagyújtás advent harmadik vasárnapján

Mikulás-váró ünnepség