ÚTLEZÁRÁSOK, FORGALOMKORLÁTOZÁSOK ÉS KERESKEDELMI TEVÉKENYSÉG PÜNKÖSDKOR


Az elmúlt évekhez hasonlóan polgármesteri rendelet szabályozza a pünkösdi búcsú idejére érvényes, elsősorban a közlekedésre és a kereskedelmi tevékenységre vonatkozó intézkedéseket.

Útlezárások, forgalomkorlátozások

2017. június 2-án, pénteken 6.00 és 20.00 óra között tilos a megállás és a várakozás (parkolás) a Szék útján, a Kájoni János és a Nagymező utcákban.

 

2017. június 2-án, pénteken 20.00 óra és június 3-án, szombaton 6.00 óra között részleges útlezárásra kell számítani a Szék útján, a Kájoni János és a Nagymező utcákban.

Ezekbe az utcákba csak:

-          a polgármesteri hivatal által kibocsátott kereskedelmi engedéllyel rendelkező kereskedők, illetve;

-          az Apor Péter, Csobotfalva, Ferencesek, Kájoni János, Malom, Lovarda, Nyírfa, Bánya, Somlyó pataka, Köves, Barátság, Somlyó, Szentkirály, Sarkadi Elek, Szék, Szék II., Hunyadi János, Székely Mózes, Fodorkert, Fésülő, Kas, Tas, Huba, Töhötöm, Előd, Kond, Ond, Álmos vezér, Agyagfava, Barancs, Barátok Kertje, Nagymező, Kissomlyó, Pünkösd, Széked, Tarló, Kalász utcákban állandó lakhellyel rendelkező lakosok, valamint a behajtási engedéllyel rendelkező személyek hajthatnak be.

 

2017. június 3-án, szombaton 6.00 és 24.00 óra között behajtási tilalom lép érvénybe és tilos a közlekedés a Nagyrét utcában (a Lukoil benzinkúttól a Márton Áron utcáig), a Taploca utcában, a Márton Áron utcában (a Román Fejlesztési Banktól – BRD – a Szék útjáig), a Szék útján, a Kájoni János utcában (a 2-es és 22-es házszámok között), a Pálfalva felé vezető úton (a Nagymező utcáig), valamint a Nagymező utcában.

 

2017. június 3-án, szombaton 6.00 óra és június 4-én, vasárnap 16.00 között a Nagymező utcába csak a Rendőrség, a Csendőrség, az Oltul Sürgősségi Felügyelőség, a Hargita Megyei Mentőszolgálat, a Vöröskereszt, a Hargita Megyei Salvamont Hegyimentő Közszolgálat, a Hargita Megyei Mozgássérültek Egyesülete, valamint az Eco-Csík Kft., az Euro Ecologic Kft. és a polgármesteri hivatal engedélyével rendelkező intézmények, kereskedelmi és vendéglátó egységek járművei hajthatnak be.

 

A Szék útja 2017. június 4-én , vasárnap 16.00 óráig lesz lezárva.

 

 

 

 

Kereskedelmi tevékenység

 

2017. június 2-án, pénteken 8.00 óra és június 4-én, vasárnap 24.00 óra között TILOS bármilyen kereskedelmi tevékenység a közterületen (járdán, úton).

A Szék útján és a Kájoni János utcában csak magánterületeken folytatható kereskedelmi tevékenység, a tulajdonos beleegyezésével, azaz az általa kitöltött befogadói nyilatkozat felmutatásával.

 

Minden árusnak, kereskedelmet folytató jogi és fizikai, engedéllyel rendelkező személynek kötelező kereskedelmi engedélyt kiváltani és 100 lej értékű kereskedelmi illetéket befizetni.

 

Az engedély kiváltásához az alábbi dokumentumokra van szükség:

- a vállalkozás bejegyzési dokumentuma

- személyi igazolvány (és lakcímkártya)

- a csíkszeredai Közegészségügyi Igazgatóság és az Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság által kibocsátott ideiglenes engedély (élelmiszerek forgalmazása esetén).

- befogadói nyilatkozat

[vissza]

Rendezvényajánló

FEB A CSÍKSZÉKI ERDÉLYI KÁRPÁTEGYESÜLET FEBRUÁRI TÚRÁI: Hargita gerinctúra
23
FEB JÁTSSZ MA! – társasjáték est
22
FEB SIMÓ MÁRTON: MI, SZÉKELYEK ÉS ROMÁN BARÁTAINK – könyvbemutató
21
FEB Könyvbemutató: CSÍKI-HAVASOK – HATÁRTÚRAKALAUZ– Molnár Sándor előadása
21
FEB A KÉREG RITMUSA – Herman Levente kiállítása
20

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA

EZER SZÉKELY LEÁNY NAPJA 2014

2013. MÁRCIUS 15. – ünnepi rendezvénysorozat

Önkormányzati labdarúgótorna a Városnapok keretében

Karácsonyváró koncert, karácsonyfadíszítés és gyertyagyújtás advent harmadik vasárnapján

Mikulás-váró ünnepség