HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

MEGNYITOTTA KAPUIT A 27. CSIK-EXPO


Új helyszínen, az Erőss Zsolt Arénában és környékén várják idén a Csík-Expo kiállítói a látogatókat és vásárlókat. A május 25–28. között zajló fogyasztási cikkek nemzetközi vására naponta 10.00 és 19.00 óra között tart nyitva. 

A vásár csütörtök délelőtti megnyitóján Földi Zsuzsánna, az Expo-Har rendezvényszervező cég ügyvezető igazgatója köszöntötte a jelenlevőket, majd köszönetet mondott a rendezvény támogatóinak. Elmondta, a vállalkozók idén is Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának kiemelt támogatását élvezik, e partnerségnek köszönhetően a helyi kiállítóknak és fiatal vállalkozóknak kedvezményes helyet, míg a kézműveseknek ingyenes bemutatkozási lehetőséget tudtak biztosítani.

Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere egy perc néma csenddel emlékezett és emlékeztette a jelenlévőket a tavaly elhunyt Csipor Attilára, az Expo-Har egykori igazgatójára. Az ő munkáját folytató szervezőstáb tekintetében minden kiállítót arra kért, hogy legyen megértő és türelmes, de ugyanakkor a vásár végén fogalmazza is meg jobbító szándékú észrevételeit, meglátásait, amelyekből a jövőben majd építkezni lehet.

„Reméljük, hogy barátságosabb, melegebb, emberközelibb tud lenni – fogalmazott az elöljáró az új helyszín kapcsán, majd reményét fejezte ki, hogy „legalább annyira szolgálja szervezők, a résztvevő cégek, intézmények érdekeit, legalább annyira hozza a számitásaikat, mint az előző helyszín”. Végezetül minden kiállítónak azt kívánta, hogy találjanak új partnerekre, de ugyanakkor erősítsék is meg régi kapcsolataikat.

Farkas Balázs ügyvivő konzul, a rendezvényt szintén támogató Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa képviseletében örömét fejezte ki, hogy a Csík-Expo-n minden évben részt vesznek magyarországi vállalkozók, és most a vásár programjának részét képező Üzleti fórum és B2B találkozó keretében lehetőségük is nyílik a tapasztalatcserére is.  

A megnyitón felszólaló Tánczos Barna szenátor kiemelte, az expó jó bemutatkozási lehetőség a cégeknek, itt minden cégvezető büszkélkedhet azzal, amit az év során megvalósít.

A 27. Csík-Expon idén sem hiányoznak az élelmiszeripari termékek, konyhai gépek, ruhaneműk, kozmetikumok, könyvek, a minden igényt kielégítő bútordarabok, ipari termékek, illetve a kézműves alkotások sem. Az anyaországi cégek – a Magyar Nemzeti Kereskedőház székelyudvarhelyi regionális irodája által – lényegesen nagyobb számban vesznek részt az idei expón.

Érdemes tehát a hétvégén ellátogatni az Erőss Zsolt Arénába. A Csík-Expora a belépés – mint mindig – ingyenes. 

[vissza]

Rendezvényajánló

JÚL XVII. FERENCES IFJÚSÁGI ZARÁNDOKLAT
28
JÚL Szilágyi Tibor: NYITOTT ABLAK – zenés játék
22
JÚL Szakács Attila Imre: GÖRÖNGYÖS ÚTON...EGY SZÉKELY ÉLETPÁLYA CSÍKBORZSOVÁTÓL SZATYMAZIG – könyvbemutató
18
JÚL GYŐRFFY LÁSZLÓ: NEKROSPEKTÍV – kiállítás
18
JÚL RÖPTETŐ – ÉRZELMI INTELLIGENCIA FEJLESZTŐ TÁBOR GYERMEKEKNEK
15

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA