CSÍKSZEREDA ÚJ JEGYZŐJE


Április 11-én tette le hivatali esküjét Csíkszereda Megyei Jogú Város új jegyzője, Wohlfart Rudolf, aki folyó év márciusában pályázta meg ezt az állást és sikeresen vizsgázott. Az önkormányzat jegyzői állása több mint két és fél éve üresedett meg, majd időközben a jegyzői teendőket az önkormányzat jogi irodájának munkatársa, Hippach Christian jogtanácsos látta el.

 

Wohlfart Rudolf Csíkszeredában született, a csíkszeredai építészeti líceumban tanult, további tanulmányai pedig a kolozsvári Babeş-Bolyai egyetemhez, a brassói George Bariţiu jogi egyetemhez, a szebeni Lucian Blaga egyetem Simion Bărnuţiu fakultásához (mesteri fokozat magánjogi jogviszonyokból) kötötték. Wohlfart Rudolf képzett topográfus is. A gyergyószentmiklósi városháza jogi és közigazgatási osztályának volt osztályvezetője, egészen a 2017-ben bekövetkező állás- és megyei jogú városváltásig. A Gyergyó Területi Ifjúsági Egyeztető Tanács volt elnöke, a gyergyószentmiklósi polgármesteri alkalmazottak szakszervezeti képviselője, a területi választási iroda szakértője, és a Romániai Jogtanácsosok Kollégiumának tagja, most már mint a csíkszeredai városháza jogi képviselője tett hivatali esküt: az eseményen jelen voltak Ráduly Róbert Kálmán polgármester, Szőke Domokos és Füleki Zoltán alpolgármesterek, valamint az hivatal osztályvezetői. A megyeszékhely jegyzőjének, mint eddig is, feladatköre a hatályos jogszabályok, a jogszabályi újítások és módosulások követése, az önkormányzat képviselete a Törvényszék, a Táblabíróság, az Ítélő- és Semmítőszék, az Ügyészség előtt, a városháza jogi képviselete minden vitás ügyben mind a megyeszékhely jogi személyiségű intézményei felé, mind az országos és külföldi hatóságok, intézmények felé. A jogi szakvélemény nyilvánítása, a peres ügyek indítványozása és lefolytatása vagy azok asszisztenciája alapkövetelmény, mind a városháza belső ügyvitelét, mind az intézmény kapcsolattartását illetően. A rövid beiktatási/eskütételi ceremónián a polgármester kitért arra, hogy nagy mértékben támaszkodik az új jegyző munkabírására és szakmai alaposságára, arra hogy a városházáról kikerülő, jogi vonzatú iratok egyre kevesebb okot adnak arra, hogy a prefektusi hivatal visszautasítson, vagy javításra visszaküldjön anyagokat.

Wohlfart Rudolf jegyző számára, saját bevallása szerint, kiemelt fontosságú a munka, s mint mindenkinek, neki is vannak apró rigolyái, de biztosította kollégáit, hogy bármikor rendelkezésükre áll akár szakmai tanáccsal, akár egy emberi jó szóval.

[vissza]

Rendezvényajánló

DEC XANTUS GÉZA 60 – albumbemutató és születésnapi tárlat
17
DEC 5. SZÉKELYFÖLDI GRAFIKAI BIENNÁLÉ
17
DEC Nagy Antal: PARA- ÉS ÁLTUDOMÁNYOK A 21. SZÁZADBAN
14
DEC II. KARÁCSONYI JÓTÉKONYSÁGI KONCERT
14
DEC IRODALMI ÉVZÁRÓ – közönségtalálkozó Simon Márton slammerrel és Murányi Sándor Olivérrel
13

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA

EZER SZÉKELY LEÁNY NAPJA 2014

2013. MÁRCIUS 15. – ünnepi rendezvénysorozat

Önkormányzati labdarúgótorna a Városnapok keretében

Karácsonyváró koncert, karácsonyfadíszítés és gyertyagyújtás advent harmadik vasárnapján

Mikulás-váró ünnepség