ADVENT KÜSZÖBÉN


November utolsó hete városunkban az adventi előkészületek égisze alatt zajlik. Néhány napja elkezdődött az utcai díszvilágítás felszerelése, kedden, november 22-én helyére állították a város karácsonyfáját a Majláth Gusztáv Károly téren, csütörtökön pedig elkezdődött az adventi koszorú kialakítása és a karácsonyfa díszítése is.

A közel tizenhat méter magas fenyőfát idén a Csíksomlyói Közbirtokosság adományozta, az adventi koszorúhoz szükséges fenyőágakat pedig a Csíkzsögödi Közbirtokosság. A karácsonyfa díszeit „Csipkevarázs” témával a Grafirka Egyesület tagjai készítették. A fát zsákanyagból és piros vászonból készült szívek, gömbök, vesszőből font karikák díszítik, amelyek különleges díszeleme a kézzel horgolt csipke. A csipkedíszek között ablakkeretből kikandikáló angyalok csalogatják a fához a kíváncsiskodókat, a csillogó ezüst fűzérek pedig mesés, varázslatos hangulattal töltik be a teret. A karácsonyfa díszpompáját a Betlehem teszi teljessé.

A várakozás időszakának mind a négy vasárnapján 17.00 órától rövid ünnepi műsor keretében gyúlnak fel majd a hit, a remény, az öröm és a szeretet lángjai. A történelmi egyházak képviselőinek alkalomhoz illő gondolatai és a kórusok előadásában felcsendülő dallamok pedig minden bizonnyal hozzájárulnak az ünnepre való lelki felkészülésünkhöz.

 

Az első gyertya ünnepélyes meggyújtására 2016. november 27-én, vasárnap 17.00 órától kerül sor a Majláth Gusztáv Károly téren. A rövid ünnepi műsor keretében Ft. Tamás József püspök osztja meg adventi gondolatait az egybegyűltekkel, az elmélkedést a csíksomlyói kegytemplom kórusának előadása teszi még meghittebbé.

[vissza]

Rendezvényajánló

MÁJ FÉSZEK NÉLKÜL – BUKOVINAI SZÉKELYEK
20
MÁJ Barabás T. János: ROMÁN–MAGYAR KÉTOLDALÚ KAPCSOLATOK AZ EGYMÁSRAUTALTSÁG JEGYÉBEN
17
MÁJ L. I. Lázár: REJTŐZŐ KAVICSOK – író-olvasó találkozó
16
MÁJ TAVASZI HANGVERSENY
16
MÁJ PANTEON – képzőművészeti kiállítás
16

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA