PITYÓKAFESZTIVÁL 2016

augusztus 6., szombat - Központi park


A Csíkszeredai Városnapok egyik legrangosabb eseménye, a tizenhatodik alkalommal megszervezett Pityókafesztivált idén is sikeresnek mondhatjuk!
Hatvan csapat jelentkezett és finomabbnál finomabb ételkülönlegességeket kóstolhattunk. Talán idén voltak a legkreatívabbak csapatjaink! Mint minden évben idén is voltak legek.

Íme az eredmények:
A sült ételek kategóriában első helyen a Boszorkánykonyha csapata végzett bűbáj krokettel, második helyet a Csaba BT csapata nyerte el töltött lapcsánka ételükkel, harmadik helyet a tavalyi nyertes, a Csíkszeredai Konfekció csapata kapta a pityókás tésztatekerccsel, valamint a sült paprika pityókás töltelék készítményükkel.
A főtt ételek kategóriában az aranyérmet az Élő Erdély Egyesület csapata különleges főztjükkel, azaz a szarvasgombás gnocchival nyerték el, második helyezést vagyis az ezüstérmet, az Erdélyi Népi Ízőrző Lovagrend kaphatta meg a felcsíki tokányukkal, a harmadik helyen pedig nemes egyszerűséggel az Úttörő-Csőtörők csapat pityókatokánya végzett. Különdíjat a B-közép csapata kapta, a hűségkupát az Úttörő-Csőtörők csapata, mivel 14.alkalommal vettek részt a Pityókafesztiválon. A közönségdíjat a Petrom csapata vihette el. 
Pityókás szép nyarat kívánunk! 
Találkozunk jövőre!

[vissza]

Rendezvényajánló

MÁR TRANSZILVÁNIA ROAD TRIP – slam poetry-est
17
MÁR MÁRCIUS 15 – Ünnepi megemlékezés az 1848–49-es magyar forradalom és szabadságharc évfordulóján
15
MÁR ÜNNEPI HANGVERSENY MÁRCIUS IDUSÁN
15
MÁR CSÍKI ROVÁSÍRÁSVERSENY
13
MÁR Mag József: HOGYAN LESZ A TANULÁS ÖRÖMKALAND? – könyvbemutató és közönségtalálkozó
11

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA

EZER SZÉKELY LEÁNY NAPJA 2014

2013. MÁRCIUS 15. – ünnepi rendezvénysorozat

Önkormányzati labdarúgótorna a Városnapok keretében

Karácsonyváró koncert, karácsonyfadíszítés és gyertyagyújtás advent harmadik vasárnapján

Mikulás-váró ünnepség